Bitxus Clinica Veterinaria
Bitxus Clinica Veterinaria

4rt arc aòrtic persistent

És una malformació embrionària dels grans vasos que provoca la formació d’un anell fibrós al voltant de l’esòfag, impedint el pas normal de l’aliment sòlid a estómac. A mesura que passa el temps, la porció d’esòfag craneal a l’anell es va dilatant per acumulació d’aliment i provocant regurgitació després de la ingesta.

Els primers signes apareixen quan l’animal comença a ingerir aliment sòlid, en el pas de la llet  al pinso a partir de la 4º setmana de vida. Això provoca que moltes vegades siguin animals amb creixement lent, baix pes i amb risc elevat de pneumònies per aspiració.

El diagnòstic precoç és essencial per millorar la qualitat de vida de l’animal. Una bona anamnesis i una rx de contraste són bàsiques per confirmar el diagnòstic.

 

 

El tractament és quirúrgic. Una toracotomia esquerre a través del 4rt espai intercostal permet accedir i identificar l’anell fibrós, que haurà de ser lligat i seccionat. Una bona resecció i lliberació del tot l’esòfag permetrà augmentar el diàmetre i millorar el pas de l’aliment a l’estómac.

 

Un 85% dels casos que s’operen a temps, milloren notablement. El maneig durant l’alimentació és básic. L’aliment ha de ser col·locat en vertical, amb la finalitat de mantenir l’esófag en posició vertical facilitant el pas de menjar  l’estómac.

 

Contacte:

Bitxus Clinica Veterinaria

Avinguda Doctor Vilaseca 21

43202 Reus

 

Teléfono: +34 977114166

Correo electrónico: cvbitxus@gmail.com

Horari de visita:

MATINS 10'00-13'30

TARDES 16'00-20'00

DISSABTES 10'00-13'30

Bitxus Clinica Veterinaria SCP en redes sociales:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Bitxus Clinica Veterinaria SCP