Bitxus Clinica Veterinaria
Bitxus Clinica Veterinaria

TOS DE GOSSERES

La tos de gosseres o “traqueobronquitis infecciosa canina” és una malatía aguda molt contagiosa que afecta a l’aparell respiratori dels gossos, causada per una combinació de virus i bacteris. La propagació es produeix a través de la tos i els estornuts, per això es considera altament contagiosa, i generalment apareix després d’estades a guarderies, parcs  o quan l’animal ha estat en contacte amb altres gossos infectats.

El símptomes que apareixen són  tos aguda i seca, que augmenta sobretot amb l’exercici i quan es posa nerviós i content, i que generalment acaba amb arcades i fins i tot algún vòmit. Altres símptomes que podem veure són estornuts, secreció nasal i en alguns casos febre.

ES POT PREVENIR?

Existeix una vacuna efectiva per prevenir-la i es tracta d’una única dosis, que s’administra via intranasal, de manera que no cal punxar a l’animal.

 

 

 

QUAN ÉS MILLOR VACUNAR?

 L’època de més refredats i grips és a l’hivern, quan comença el fred, per això s’aconsella la vacuna uns mesos abans, per tant, aconsellem vacuna a l’octubre o novembre.

QUINS SÓN ELS GRUPS DE RISC?

Els gossos més sensibles, amb problemes cardiorespiratoris, vells o amb malalties cròniques  i tots aquells gossos que van habitualment a parcs, o han de fer alguna estada a guarderies.

Contacte:

Bitxus Clinica Veterinaria

Avinguda Doctor Vilaseca 21

43202 Reus

 

Teléfono: +34 977114166

Correo electrónico: cvbitxus@gmail.com

Horari de visita:

MATINS 10'00-13'30

TARDES 16'00-20'00

DISSABTES 10'00-13'30

Bitxus Clinica Veterinaria SCP en redes sociales:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Bitxus Clinica Veterinaria SCP